Известие

Collapse
No announcement yet.

Каране без дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каране без дебитомер

Значи още не съм го сменил. В един сервиз момчетата го чистиха и на ниските предавки колата се раздвижи убедително, но вече си е изпял песента явно. Просто е мудна возията, няма никакви придръпваниям гаснене, лайна, но е далеч от истината като вървеж. Ей сега с колегата MBlast направихме проба - шофиране без помощта на скъп и капризен датчик. Той разкачи буксата на дебитомера и колата започна да дивее. Въпросът ми е: какви са минусите на каране без дефектирал дебитомер? Плюсът е ясен. Но другото? По-висок разход - това ясно. Много по висок ли? Нещо друго? Помогнете с мнения, колеги. Тъпо е да мъча двигателя с грешни данни за потока въздух, но кое е по-тъпото в случая. Иначе купувам нов след около седмица-две. Как бихте ме посъветвали да карам дотогава. Благодаря предварително
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Карай си със дебитомера че като сложиш новия няма да ти хареса разликата във вървенето без дебитомер колата полудява на ниските и средно обороти за съжаление с новия дебитомер няма да е така. Мисля че за няколко седмици няма да има проблем за двигателя освен високия разход и дименето, но без дебитомер ще запише грешка и ще трябва да ходиш да я чистиш, и не очаквай да се промени много вървежа на колата с новия деботомер в сравнения със стария пояистен дебитомер и не се надявай че с новия ще върви както със разкачен дебитомер.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Благодаря, колега. Точно така е както го казваш. На 1-ва и 2-ра полудява, трета вече се съпикясва ама не съм и давал много зор, щото не ми се занимава с нашата трафик полис, не ми е мед Благодаря ти отново!
      Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Помисли си какво се получава като компа не знае колко бензин да подаде за съответното кол-во въздух? Обикновено след разкачане на дебитомера се записва грешка, компа игнорира стойностите и му задава една средна. И на тая средна стойност въздух ти с педала на газта и потенциометъра на дросела си оливаш цилиндрите с бензин. Кво става със свещите и маслото в картера! Впоследствие ламбда сондата и тя излиза от строя щото отчита некоректна смес. Компа игнорира и нея с осреднена стойност 0.45! То ако можеше без дебиломер и аз нямаше да сменя моя.
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
          Карай си със дебитомера че като сложиш новия няма да ти хареса разликата във вървенето без дебитомер колата полудява на ниските и средно обороти за съжаление с новия дебитомер няма да е така. Мисля че за няколко седмици няма да има проблем за двигателя освен високия разход и дименето, но без дебитомер ще запише грешка и ще трябва да ходиш да я чистиш, и не очаквай да се промени много вървежа на колата с новия деботомер в сравнения със стария пояистен дебитомер и не се надявай че с новия ще върви както със разкачен дебитомер.
          Колега много ме озадачи с това мнение, затова реших тука да питам и за моя случай ... след диагностика знам, че дебитомера ми е за смяна(до седмица-две трябва да взема нов) и мога да кажа, че колата си върви прилично в това състояние, но до 2900-3000об. после няма никой на горе, искаш да кажеш, че след смяната на дебитомера положението няма да е много по-различно ???
          ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

само да кажа за грешката, която записва комп-а.
            Незнам дали при дизела е така, но при ТС ако закачиш пак дебитомера и след 20 паления ако комп-а не получи пак грешка си я трие сам (тази за дебитомер специално).
            Аз при мен съм го тествал и е така наистина.
            Исках да видя как върви без дебитомер.....няма да казвам как лети.......
            Бях го прочел това по форуми западни и мислех, че е измишльотина, но не е.
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

яя

Мой приател има 156 1.8 ТС 144кс манхам е дебитомера .. и казва че проблеми няма ..

поздрави
              Диети и отслабване
              www.elenkov.net

Comment

Re: яя

Първоначално публикувано от elenkov
                Мой приател има 156 1.8 ТС 144кс манхам е дебитомера .. и казва че проблеми няма ..

поздрави
                е то видимо няма разбира се.....ама не е добре така да се кара много време
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Re: яя

Първоначално публикувано от proper
                  Първоначално публикувано от elenkov

поздрави
                  е то видимо няма разбира се.....ама не е добре така да се кара много време
                  близо година вече я кара алфата върви на пушка проблем с мотора не е имала никакъв !

Поздрави
                  Диети и отслабване
                  www.elenkov.net

Comment

Колко се вдига разхода?
                    Alfa 156 1.8 Тwin Spark с K&N Apollo Universal Cold Air Filter

Comment

Първоначално публикувано от nastybg
                      Първоначално публикувано от Novachev
                      Колега много ме озадачи с това мнение, затова реших тука да питам и за моя случай ... след диагностика знам, че дебитомера ми е за смяна(до седмица-две трябва да взема нов) и мога да кажа, че колата си върви прилично в това състояние, но до 2900-3000об. после няма никой на горе, искаш да кажеш, че след смяната на дебитомера положението няма да е много по-различно ???
                      Не след смяната колата ще си върви добре и във високите ставаше въпрос за каране без дебитомер а и колегата спомена че след почистването на дебитомера колата е тръгнала да варви по добре което може да означава че неговия дебитомер не е свършил напълно и затова е твъре вероятно да не намери голяма разлика но това са само предположения.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от boian
                        Помисли си какво се получава като компа не знае колко бензин да подаде за съответното кол-во въздух? Обикновено след разкачане на дебитомера се записва грешка, компа игнорира стойностите и му задава една средна. И на тая средна стойност въздух ти с педала на газта и потенциометъра на дросела си оливаш цилиндрите с бензин. Кво става със свещите и маслото в картера! Впоследствие ламбда сондата и тя излиза от строя щото отчита некоректна смес. Компа игнорира и нея с осреднена стойност 0.45! То ако можеше без дебиломер и аз нямаше да сменя моя.
                        Тая кола с какъв мотор е щото аз останахс впечетлението че е дизел ама ако е бензин сигурно ще си хапва доста стабилно.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

колеги и аз дасе похваля.днес пробвах моята красавица със спортен филтър(нее от скъпите),монтирахме го с един приятел и доиде момента на пробата(при монтажа откачих буксата на дебитомера).излизам на хубав път и я ръчкам на гас неще,но на бензин направо излита.една хондичка се проба да ме настигне но неможа.после закачих буксата и варвежа липсваше.дали дебитомера е заминал или нее.благодаря
                          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
                            колега и моята беше така до 3000 оборота вървеше а нагоре само ръмжеше и това е, преди няколко дни почистих дебитомера и колата стана изтребител набира си докрая. Почисти ми го мои приятел с някакъв специален спреи с друго неставало, така че почисти го и няма да имаш проблеми....
                            alfa romeo 145 1.9 jtd 2000г.

Comment

дебитомерите вече са на сносни цени така че няма нужда от излишни експерименти рано или късно трябава да се смени тази джаджа
                              Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Working...
                              X